Langoustineroomsoep met cognac en peterselie

4 pers.

Ingrediënten:

  • 16 langoustines/middelgroot 
  • olijfolie 
  • 6 dl kippenbouillon 
  • 1 groot glas witte wijn 
  • 2 sjalotten 
  • 2 tenen knoflook 
  • peterselie/4 stengels 
  • 4 dl room 
  • peper 
  • zout 
  • bladpeterselie 
  • brood (optioneel)

 

Bereiden:

BOUILLON: 

  1. maak de bouillon 

LANGOUSTINES:

  1. pel de langoustines.
  2. Zet de staarten koel weg en houd de koppen en schalen apart.
  3. Verhit olijfolie in een pan, voeg de koppen en schalen toe en laat het op hoog vuur aanbakken. Roer wel regelmatig om.
  4. Flambeer met cognac om de schalen bros te maken en blus af met de kippenbouillon.
  5. Voeg de witte wijn, sjalot (fijngesneden), knoflook (fijngesneden) en peterselie stengels toe en laat op laag vuur inkoken tot een derde.
  6. Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken. 

SOEP:

  1. giet de soep door een zeef en draai het vuur laag.
  2. De soep mag slechts zacht pruttelen.
  3. Pocheer er de langoustines net gaar in. Voeg eventueel bouillon toe (4 pers= ± 7½ dl) 
  4. kruid de soep af met peper en zout en werk af met fijngesneden bladpeterselie. Geef er brood bij 

BROOD:

  1. snijd het stokbrood in plakjes, besmeer met olijfolie en bak in de oven goudbruin 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email