In waterdeeg gefrituurde gamba’s met drie kleuren paprika en een zoetzure tomatensaus

Ingrediënten

Loempiaatjes

  • Julienne van wortel en prei
  • 48 gamba’s in de lengte door de helft gesneden
  • 32 plakjes loempiavelletjes
  • eiwit
  • geschilde groene, rode en gele paprika in brunoise gesneden

Zoetzure tomatensaus

  • 2 flessen witte wijn
  • 3 blaadjes laurier
  • 5 teentjes knoflook
  • 4 kruidnagels
  • 3 eetlepels azijn
  • 2 dl tomaten ketchup
  • 5 eetlepels zoete ketjap
  • suiker
  • citroensap

Zoetzure tomatensaus

  1. Suiker karameliseren, afblussen met de witte wijn en voeg de overige ingrediënten toe.
  2. Dit alles laten inkoken tot 1/3 en afbinden met aardappelzetmeel.

Opmaak

  1. Frituur de loempiaatjes krokant en laat ze uitlekken. Maak de paprika warm in wat boter en breng op smaak met peper en zout.
  2. Snij de uiteinden van de loempia recht af en deze weer door de midden.
  3. Plaats vier helften in het midden van het bord recht omhoog. Dresseer de paprika en de saus rondom
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie