Gevulde portobelo’s

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 6 personen

  • 150 gram boter
  • 4 tenen knoflook, uitgeperst
  • 6 portobello’s
  • 200 gram vers wittebroodkruim
  • 1 el verse tijm fijn gesneden
  • 1 losgeklopt ei
  • 6 kleine geitenkaasjes ( of een soort van worstvorm van geitenkaas)
  • zout en peper
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de boter in een kom romig. Klop dan de knoflook erdoor. Haal eventueel de steel uit de hoeden van de portobelo’s.
  2. Verdeel tweederde van de boter over de hoeden en leg ze met de open kant naar boven op een bakplaat.
  3. Smelt de rest van de knoflookboter in een pan, voeg het broodkruim toe en roerbak het op laag vuur tot het goudbruin is. Haal de pan van het vuur en doe het kruim in een kom, roer de tijm erdoor en breng op smaak met peper en zout. Roer het losgeklopte ei er zorgvuldig doorheen.
  4. Leg de geitenkaasjes op de portabelo’s en verdeel het broodkruimmengsel over de hoeden en bak ze15 minuten in de voorverwarmde oven tot de champignons gaar zijn.
  5. Serveer ze op een klein bord.

Laat het broodkruim niet aanbranden!!!!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie