Fattouch

Voor 4 pers

Ingrediënten:

  • 2 mini komkommers
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 15 g dille
  • 30 g munt
  • 30 g peterselie
  • 30 g koriander
  • 2 lente-uitjes
  • 1 bosje radijs
  • 200 g gemengde kerstomaatjes
  • 1 citroen
  •  1 krop Romeinse sla

Ingrediënten dressing:

  • Halve rode ui, in dunne ringen
  • 100 g Medjoul dadels
  • 2 eetlepels granaatappelsap
  • 100 g gedroogde abrikoos
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1,5 eetlepel witte azijn
  • 40 ml olijfolie
  • tl sumak
  • Snufje zout
  • Brood
  • 4 laffa of Libanees brood
  • 30 g boter
  • 30 ml olijfolie
  • 4 theelepel sumak
  • 1 tl chilipoeder
  • Snufje zout

Voorbereiden dressing

  1. Snijd de rode ui in dunne halve ringen, snijd de dadels overlangs in vieren, hak de abrikoos in kleine stukjes.
  2. Pers de knoflook, voeg 3 eetlepels citroensap, het granaatappelsap, zout, ui, sumak, dadels en de abrikoos toe.
  3. Laat dit geheel rustig weken. Hoe langer hoe beter.

Bereiden: brood

  1. Scheur het brood in stukken van ongeveer 3 cm.
  2. Verhit dan de boter met de olijfolie in een middelgrote koekenpan.
  3. Bak hierin de stukjes brood 4-6 minuten op halfhoog vuur tot het brood knapperig en goudbruin is.
  4. Laat de brood stukjes uitlekken op keukenpapier en bestrooi met sumak, chilipoeder en zout.

Bereiden: salade

  1. Snijd de komkommers in de lengte en verwijder de pitjes met theelepel en snij halve maantjes.
  2. Snijd de paprika’s in kleine blokjes.
  3. Hak de dille, munt, peterselie en koriander heel fijn.
  4. Snijd de lente-uitjes heel fijn en de radijs in dunne plakjes.
  5. Halveer de kerstomaatjes.
  6. Meng alle groenten, de kruiden in een grote schaal en voeg daar nog het overgebleven citroensap aan toe met een snufje zout.
  7. Snijd de Romeinse sla meng met de helft van de salade.
  8.  
  9. Verdeel de rest van de Romeinse sla over de borden.
  10. Schep de groenten, kruiden en dressing overheen en garneer met het brood

Bron: Esther Erwtenman is vegetarisch.

Print Friendly, PDF & Email