Voor 4 pers
Ingrediënten
- 1 hele grote bloemkool
- 1 rode ui, in vieren
- 1 eetlepel olijfolie, plus extra voor eroverheen
- 1 tl zeezout
- 4 tl harissa
- 125 g zachte geitenkaas
- 30 g zonnebloempitten
- 20 g panko
- 2 el bladpeterselie, fijngesnijden
Voorbereiden
- Verwarm de oven voor tot 180 graden Celcius hetelucht/200 graden Celcius.
- Trek de bladeren van de bloemkool en leg ze met de rode ui in een braadslede. Voeg de olijfolie en een 1/2 tl zout toe en schep alles goed om.
- Snijd de bloemkool van boven naar onder in vier dikke plakken en leg deze in de braadslede op de bladeren en ui.
- Wrijf elke plak aan beide kanten in met harissa en olie. Bestrooi met zout en druk de geitenkaas op elke plak.
- Schep de zonnepitten, panko en de peterselie door elkaar met een snufje zout en strooi een kwart van dit mengsel over elke bloemkoolschijf. Druk licht aan.
- Besprenkel met olijfolie en zet 25-30 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin is en de bloemkool net gaar.
- Dien de schijven op met parelcouscous (volgens recept op de verpakking) en Griekse yoghurt en geef de knapperige bloemkoolbladeren en ui er apart bij.
Bron: Rukmini Iyer en vegetarisch