voor 4 personen
ingrediënten
SOEP
- 2 venkelknollen/middenmaat
- 1 dl slagroom
- zout en peper
- 2 tenen knoflook
- 1 potje gevogeltefond
- kippenbouillonblokjes
- 50 gr bloem
- 50 gr boter
- 1 ei
MINI-TOSTI
- 4 sneetjes casino-witbrood
- olijfolie
- 4 plakjes lamsham
- 100 gr taleggio/plakjes
TRUFFELTAPENADE
- 2 el truffeltapenade
DIVERSEN
- kleine schaaltjes/soepkommen
- tostiapparaat
Bereiding
- SOEP: snijd de venkel in kleine stukjes (bewaar het groen/garnering). Kook dit in water met zout goed gaar. Giet de venkel af en vang het kookvocht op. Pureer de venkel tot een hele fijne puree. Druk deze puree door een zeef en doe het in het kookvocht
- vul de venkelbouillon aan met de gevogeltefond en maak op smaak met peper, zout en/of bouillonblokje (hoog op smaak maken!). Houd de bouillon warm.
- MINI-TOSTI: snijd de korsten van het brood. Besmeer het brood dun met de truffeltapenade. Beleg daarna één boterham met de lamsham en de taleggio. Dek af met het tweede sneetje. Bestrijk beide kanten van de tosti met olijfolie
- bak de tosti’s in het tostiapparaat goudbruin en krokant. Snijd de tosti’s in repen van ± 1½-2 cm.
- SOEP: maak een roux: neem boter en bloem (evenveel). Laat de boter smelten en voeg de bloem toe. Laat de bloembal goed gaar worden en voeg dan wat venkelbouillon toe. Pas de volgende hoeveelheid bouillon toevoegen als de voorgaande geheel is opgenomen. Ga zo door totdat je een mooie gladde soep hebt (stevig roeren)
- SOEP AFMAKEN: maak een liaison van slagroom en ei. Voeg de liaison onder heel goed roeren en van het vuur af door de soep
- AFMAKEN/PRESENTEREN: doe de soep in een kom en strooi het venkelgroen erop. Leg de tosti op de rand