Warme abrikozen met passievruchtenmascarpone

voor 4 personen

ingrediƫnten

  • 12 gedroogde abrikozen
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 el honing
  • 6 el mascarpone
  • 12 blaadjes basilicum
  • 2 perssinaasappelen
  • 1 steranijs
  • 2 passievruchten
  • 1 rijpe mango

EXTRA

  • citruspers
  • zeefje

Bereiding

  1. ABRIKOZEN: wel de abrikozen minstens 4 uur in lauw warm water
  2. PASSIEVRUCHTENMASCARPONE: halveer en pers de sinaasappels uit. Kneus het kaneelstokje. Breng in een brede pan de sinaasappelsap met het kaneelstokje, steranijs en honing aan de kook. Laat dit 3-5 min inkoken tot een stroop
  3. halveer de abrikozen en voeg ze toe aan de sinaasappelsstroop en laat ca. 5 min zachtjes meekoken
  4. halveer de passievruchten en schep het vruchtvlees eruit. Wrijf het sap door een zeefje bij de mascarpone. Hak de pitjes fijn en meng ze door de mascarpone
  5. schil de mango en snijd deze van de pit af. Snijd plakken van ca. 4 mm

Afmaken

  1. ABRIKOZEN: verwarm de abrikozen in een pannetje tot ze lauwwarm zijn
  2. OPMAAK BORD: vorm met een warme lepel quenelles van de passievrucht-mascarpone en leg er drie op het bord. Leg de mango er tegenaan en verdeel de warme abrikozen over het bord. Garneer met een blaadje basilicum.
Print Friendly

Geef een reactie