Tomatensoep met krab & pepersalsa

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 4 personen

  • 1,4 kg pruimtomaten zondervel
  • 2 rode uien
  • 6 tenen knoflook
  • 2 eetl tomatenpuree
  • 3 eetl olijfolie
  • 2 rode paprika’s gehalveerd en zonder zaad
  • 300 ml groentebouillon
  • 1 theel verse tijm fijngesneden
  • 2 eetl verse basilicum fijngesneden
  • 1 eetl verse peterselie fijngesneden
  • 250 gr vers wit krabvlees
  • 2 sjalotten fijngesneden
  • 1 rode spaanse peper zonder zaad fijngesneden
  • 2 eetl koriander fijngesneden
  • 1 eetl citroensap
  • scheut tobasco (naar keuze)

Als u de soep maakt volgens dit recept krijgt u 1,5 liter. Afhankelijk van de rijpheid en sappigheid van de tomaten kunt u de hoeveelheid groentebouillon aanpassen

  1. Oven voorverwarmen op 200 gr.
  2. Verwijder de zaden van 2 tomaten en snijd ze in fijne blokjes, zet ze apart. Halveer de resterende tomaten in de lengte, Doe ze in een braadslee met de rode uien, knoflook, tomatenpuree en olijfolie.
  3. Schud goed door elkaar, en schik dan de paprika’s met het vel naar boven erbovenop.
  4. Braad de groente in ca 1 uur gaar en tot het vel van de paprika;s donkerbruin geblakerd is.
  5. Laat iets afkoelen, verwijder de donkere velletjes en schep de groente in eeen keukenmachine of blender met de helft van de bouillon en pureer in gedeeltes tot een gladde massa.
  6. Door een zeef halen boven een sauspan. Voeg tijm, basilicum en peterselie toe. Verdun de soep zonodig met de resterende bouillon.
  7. In een kom krabvlees, sjalotten, spaanse peper, apart gezette tomaten, koriander, citroensap, eventueel tobasco en peper en zout goed mengen.
  8. Schep de soep in voorverwarmde kommen en doe een schepje krabmengsel in iedere kom.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie