Kip in witte wijn (Coq au vin blanc)

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 4 personen

  • 80 gram boter
  • 150 gram magere bacon in stukjes
  • 4 middelgrote preien
  • 4 kipfilets met vel
  • 2 eetlepels cognac
  • 750 ml droge witte wijn (riesling)
  • 2 tenen knoflook
  • 125 gram kleine champignons
  • 1 vers bouquet garni (1/2 ui, 1 venkel, 1 winterwortel, 2 laurierblaadjes, 4 takken tijm)
  • 1 eetlepel bloem
  • verse peterselie
  1. Smelt 25 gram boter in een braadpan en bak bacon en prei 10 min.
  2. Schep met een schuimspaan uit de pan in een vuurvaste schaal.
  3. Smelt nog 25 gram boter in de braadpan en bak de stukken kip(met vel) in gedeelten 5-6 min. Tot ze rondom bruin zijn.
  4. Verhit cognac om te flamberen. Schep als de vlammen gedoofd zijn de kip en het braadvocht uit de pan in de vuurvaste schaal.
  5. Giet de witte wijn erbij, voeg knoflook, champignons en bouquet garni toe. Zet het deksel op de schaal en laat 15 min. Sudderen.
  6. Roer de rest van de boter zacht en meng met de bloem tot een pasta.
  7. Roer het mengsel door de inhoud an de schaal. Laat nog 20-25 minuten sudderen tot de kip gaar is.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie