Spinaziesoep

Dit recept is bestemd voor 4-6 personen.

Ingredienten

  • 50 gram boter
  • 1 ui (middelgroot)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 aardappelen (in blokjes)
  • 450 ml bouillon (kip of gevogelte)
  • 600 ml melk
  • 600 gram spinazie (vers)
  • 1  Citroen
  • Verse nootmuskaat
  • 3 el lobbige slagroom of crème fraiche

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in de pan. Fruit de knoflook en de ui totdat deze zacht zijn. Roer de aardappel erdoor heen en bak mee voor 2 minuten. Voeg de bouillon of fond toe en breng in 8 minuten aan de kook. Voeg de melk toe en breng aan de kook. Voeg de helft van de spinazie toe en een kneep citroen. Afdekken en 15 minuten zachtjes koken totdat de spinazie helemaal zacht is geworden.
  2. Doe de soep in een keukenmachine en voeg de rest van de spinazie toe. Mixen totdat een egale groene soep ontstaat. Zet de soep opnieuw in een pan op en verwarm opnieuw(niet koken). Op smaak brengen met zout peper en verse nootmuskaat(niet teveel). Voeg de lobbige slagroom of crème fraiche toe in een draaiende beweging en serveer direct.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie