- 60 gram boter
- 1 gesnipperde ui
- 2 uitgeperste teentjes knoflook
- 250 gram tomaten in stukken gesneden
- 250 gram rode paprika schoongemaakt en in stukjes gesneden
- 250 gram gele paprika, schoongemaakt en in stukjes gesneden
- 1.25 liter groentebouillon
- zout en peper
- 1 eetlepel Arrowroot*
- 30 gram ontvelde amandelen
- 30 gram witbrood zonder korst
- 0,25 liter room
*Arrowroot of pijlwortel wordt gemaakt van de wortelstok van de marantha. Het is een reuk- en smaakloos poeder. Het bindt helder en heeft een sterkere binding dan maïzena. Gebruik ongeveer 25 gram om een liter vocht licht te binden.
- Doe de helft van de boter, de helft van de ui en 1 teentje knoflook in een steelpan.
- Doe de rest van de boter, ui en knoflook in een andere pan.
- Fruit in beide pannen de uien goudgeel.
- Doe in de ene pan de tomaten, de rode paprika en de helft van de bouillon.
- Doe in de andere pan de gele paprika en de rest van de bouillon.
- Doe de deksels op de pannen en laat de soepen 20 minuten zachtjes koken.
- Pureer en zeef de soepen afzonderlijk en giet ze terug in de pannen.
- Maak de soepen op smaak met wat zout en peper.
- Maak de pijlwortel aan met een beetje water en roer dit papje door de rode paprikasoep. Verwarm de soep totdat deze is gebonden.
- Pureer de amandelen, het brood en de room in een mengbeker of keukenmachine.
- Roer het gepureerde mengsel door de gele paprikasoep en verwarm de soep.
- Dien de soepen als volgt op: giet de beide soepen in een kan en giet de soepen tegelijk van tegenovergestelde kanten in op warme soepborden.
- Men kan ook een ring gebruiken voor een van beide kleuren soep en de andere kleur soep er omheen schenken.
- Dien de soep onmiddellijk op.
- Serveren met kaasstengel. Deze kunnen we zelf maken van bladerdeeg en geraspte kaas naar keuze van de inkoopmanager.