Rood- Gele paprikasoep

  • 60 gram boter
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 250 gram tomaten  in stukken gesneden
  • 250 gram rode paprika  schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 250  gram gele paprika, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 1.25 liter groentebouillon
  • zout en peper
  • 1 eetlepel Arrowroot*
  • 30  gram  ontvelde amandelen
  • 30 gram witbrood zonder korst
  • 0,25 liter room

*Arrowroot of pijlwortel wordt gemaakt van de wortelstok van de marantha. Het is een reuk- en smaakloos poeder. Het bindt helder en heeft een sterkere binding dan maïzena. Gebruik ongeveer 25 gram om een liter vocht licht te binden.

  1. Doe de helft van de boter, de helft van de ui en 1 teentje knoflook in een steelpan.
  2. Doe de rest van de boter, ui en knoflook in een andere pan.
  3. Fruit in beide pannen de uien goudgeel.
  4. Doe in de ene pan de tomaten, de rode paprika en de helft van de bouillon.
  5. Doe in de andere pan de gele paprika en de rest van de bouillon.
  6. Doe de deksels op de pannen en laat de soepen 20 minuten zachtjes koken.
  7. Pureer en zeef de soepen afzonderlijk en giet ze terug in de pannen.
  8. Maak de soepen op smaak met wat zout en peper.
  9. Maak de pijlwortel aan met een beetje water en roer dit papje door de rode paprikasoep. Verwarm de soep totdat deze is gebonden.
  10. Pureer de amandelen, het brood en de room in een mengbeker of keukenmachine.
  11. Roer het gepureerde mengsel door de gele paprikasoep en verwarm de soep.
  12. Dien de soepen als volgt op: giet de beide soepen in een kan en giet de soepen tegelijk van tegenovergestelde kanten in op warme soepborden.
  13. Men kan ook een ring gebruiken voor een van beide kleuren soep en de andere kleur soep er omheen schenken.
  14. Dien de soep onmiddellijk op.
  15. Serveren met kaasstengel. Deze kunnen we zelf maken van bladerdeeg en geraspte kaas naar keuze van de inkoopmanager.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie