Paddenstoelen minestrone

De beroemde, rijk gevulde Italiaanse minestronesoep wordt uit verschillende groenten bereid. Ik gebruik verschillende paddenstoelensoorten met diverse smaken, structuren en kleuren: zo toont deze soep de rijkdom van de natuur. Dit recept is erg handig als u thuiskomt met maar een paar exemplaren van verschillende paddenstoelensoorten; en u kunt ook gekweekte soorten gebruiken. U kunt natuurlijk altijd ook een paar gedroogde paddenstoelen gebruiken. Laat voor vegetariërs de hamblokjes achterwege en gebruik groentebouillon.

Dit recept is bestemd voor 4 personen.

Ingredienten

  • 1 Kg gemengde wilde paddenstoelen
  • 1  ui fijngesneden
  • 200 gram parmaham in blokjes
  • 6 eetlepels Fijngesneden peterselie
  • 5 deciliter groente of kippenbouillon
  • 300 gram gekookte borlotti bonen uit blik of pot
  • 6 sneetjes goed Italiaans brood geroosterd voor bruschetta
  •   versgeraspte parmezaanse kaas
  •   Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Maak alle paddenstoelen op de juiste manier schoon. Heel geschikt voor dit recept zijn zwavelzwammen, paarsstee schijnridderzwammen (pieds bleus) gele stekelzwammen ( pieds de mouton), cantharellen of eekhoorntjesbrood.
  2. Verhit de olie en bak de ui met de hamblokjes tot de ham licht kleurt. Voeg dan de knoflook en de kruiden toe. Doe er de schoongemaakte paddenstoelen en de bouillon bij en laat de soep 10 minuten pruttelen.
  3. Voeg de bonen toe, Breng de soep weer aan de kook en laat hem 3-4 minuten doorwarmen.
  4. Verwijder de laurier en rozemarijn en maak de soep opsmaak af. Leg de bruschette  in de 6 soepkommen en schep de soep erover. Strooi er eventueel wat Parmezaanse kaas over.
  5. Buon appetito !
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie