Cappuccino van pompoenpuree en basilicum

Dit recept is voor 8 personen

  • 600 gram pompoen blokjes van oranjezon(niet schillen) of een muskaatpompoen.
  • Voor de soep 800 ml volle melk
  • 8 el olijfolie
  • 1 bosje basilicum
  • fleur de sel
  • voor het melkschuim 500 ml volle melk
  1. Breng de pompoenblokjes in de 800 ml  volle melk op laag vuur aan de kook. Laat ong. 40 min. zachtjes koken.  Voeg vlak voor het einde de olijfolie, de basilicum en fleur de sel naar smaak toe.
  2. Pureer dit mengsel met de staafmixer tot een licht gebonden, geurige soep.
  3. Breng 500 ml volle melk aan de kook . Klop de melk schuimig met een staafmixer of melkopschuimer. Schenk de soep over in warme soepkommen en schep op elke kom een wolkje van het melkschuim.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie