Aspergesoep met kaassoesjes

6 personen

  • Gelijke delen bloem en roomboter b.v. 40-40 boter en bloem
  • 1 eidooier
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1½ ltr asperge-kookvocht
  • 1 bouillonblok kip of kruiden
  • peper en zout uit de molen naar smaak
  • wat kookroom of slagroom
  • iets versgemalen nootmuskaat
  • fijngehakte peterselie

voor de soesjes: 18 stuks van tevoren maken

  • 38 gram boter
  • 75 ml melk
  • 45 gram bloem
  • 1 ½ ei losgeklopt
  • 3 el oude geraspte kaas
  1. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg in 1 keer de bloem toe. Met een houten spatel heel goed doorroeren, daarna een flinke scheut vocht erbij en heel goed roeren totdat er een dikke bal ontstaat, dan weer vocht enz. net zolang totdat er een volle gebonden soep zonder klontjes ontstaat. Glaasje witte wijn erbij en dit ook laten binden niet meer koken.
  2. In een kommetje de eidooier met de room loskloppen en daarbij een scheut van de soep gieten, goed roeren (familie maken). Giet dit weer terug in de pan en tegen de kook verder laten binden. Afmaken met peper en zout en nadat de soep is opgeschept, de peterselie en een snufje nootmuskaat erover verdelen.
  3. In het midden 3 kaassoesjes leggen.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie