Amandelsoepje met duivenborst

Dit recept is bestemd voor 4 personen.

Ingredienten

  • 400 gram Geschaafde amandelen
  • 50 gram boter
  • 1 ui fijn gesneden
  • 500 ml Kippenbouillon liefst zelf gemaakt, of van een blokje of een fond
  • 500 ml room
  • 1 teen knoflook
  • 4  duivenborsten in blokjes
  • Takjes  verse kervel om te garneren
  •   zout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190° C.
  2. Leg de geschaafde amandelen op een bakplaat en bak ze goudbruin in de hete oven. Let goed op, want ze kleuren snel. Houd 1 eetlepel apart om te garneren.
  3. Verhit de helft van de boter. Fruit de ui, voeg de amandelen en de bouillon toe.
  4. Breng het geheel aan de kook, haal de pan van het vuur. Pureer het geheel in een blender, of keukenmachine. Passeer de massa door een fijne zeef. Druk de massa die achterblijft in de zeef een paar keer goed uit; er mag geen soep achterblijven in deze massa.
  5. Doe de gezeefde bouillon in een pan, voeg de room en het teentje knoflook toe en warm het geheel door. Verwijder de teen knoflook na een minuut of vijf.
  6. Verhit de rest van de boter. Bestrooi het vlees vlak voor het bakken met zout en peper. Schroei de stukjes duif op hoog vuur rondom bruin, het vlees moet van binnen nog rosé zijn.  Laat de stukjes even uitlekken op een doek.
  7. Verdeel de blokjes duif over voorverwarmde diepe borden, schenk de soep erover en garneer met wat  takjes verse kervel en geschaafde amandelen.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie