Reemedaillons met aardappelkoekjes en amarene kersen

Dit recept is bestemd voor 4 personen.

Ingredienten

  • 1 kilo aardappelen
  • 3  eierdooiers
  • 1  ei
  •   Paneermeel
  •   Olie
  • 8  grote champignons
  • 100 gram roomboter
  • 8  reemedaillons
  •   Amarenekersen
  •   Zout en vers gemalen peper

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar. Pureer ze en roer de eieren erdoor.
  2. Vorm er platte schijfjes van ter grootte van de medaillons. Doe een ei  en paneermeel in diepe borden.
  3. Haal de aardappelkoekjes door het losgeklopte ei, dan door de paneermeel en frituur ze in de friteuse van 175° C goudbruin.
  4. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Leg ze op voorverwarmde borden en houd ze warm.
  5. Haal de stelen uit de champignons en maak de hoedjes schoon.
  6. Verhit de helft van de boter en bak de paddenstoelen 10 minuten.
  7. Smelt de rest van de boter, bestrooi de medaillons met zout en peper en bak ze in 5 minuten rondom bruin.
  8. Leg ze op de krokante aardappelkoekjes, daarop een champignon en garneer met de amarene kersen.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie