Voor 10 pers
Ingrediënten:
- De panna cotta:
- Slagroom 750 ml
- Suiker 75 gr
- Vanillestokjes 3
- Gelatineblaadjes 6
- De gezouten caramel:
- Suiker 150 gr
- Slagroom 150 gr
- Maldon zout naar smaak
Bereiding:
panna cotta:
- Doe de room, suiker, gespleten vanillestokjes in een pan en verwarm, laat 15 minuten trekken.
- Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water.
- Verwijder de vanillestokjes, schraap het merg eruit en voeg die bij het slagroommengsel, roer goed door.
- Haal de pan van het vuur en roer de uitgeknepen blaadjes gelatine door de warme room.
- Laat afkoelen tot lobbig en schenk in de vormpjes, laat 3-4 uur opstijven in de koeling.
Gezouten caramel:
- Doe de suiker met 3 el water in een pan met dikke bodem en verwarm deze
Laat de suiker smelten en let op:
Je mag de pan wel zwenken
Je mag niet in het mengsel roeren - Als het mengsel de juiste kleur en reuk (caramel/toffee) heeft haal de pan dan en blus al roerend de slagroom erdoor (pas op de caramel is 185 oC, dus dat geeft stoom!!)
- Zet de pan terug op het vuur en laat alles weer al roerend aan de kook komen en kook nog 3 minuten door.
- Laat afkoelen. Voeg als het is afgekoeld is pas de zoutvlokken toe (naar smaak) en giet in een spuitflesje.
Stort voor opdienen op bord, werk af met karamelsaus en frambozen