Panna cotta – gezouten caramel -frambozen


Voor 10 pers

Ingrediënten:

  • De panna cotta:
  • Slagroom 750 ml
  • Suiker 75 gr
  • Vanillestokjes 3
  • Gelatineblaadjes 6
  • De gezouten caramel:
  • Suiker 150 gr
  • Slagroom 150 gr
  • Maldon zout naar smaak

Bereiding:

panna cotta:

  1. Doe de room, suiker, gespleten vanillestokjes in een pan en verwarm, laat 15 minuten trekken.
  2. Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water.
  3. Verwijder de vanillestokjes, schraap het merg eruit en voeg die bij het slagroommengsel, roer goed door.
  4. Haal de pan van het vuur en roer de uitgeknepen blaadjes gelatine door de warme room.
  5. Laat afkoelen tot lobbig en schenk in de vormpjes, laat 3-4 uur opstijven in de koeling.

Gezouten caramel:

  1. Doe de suiker met 3 el water in een pan met dikke bodem en verwarm deze
    Laat de suiker smelten en let op:
             Je mag de pan wel zwenken
             Je mag niet in het mengsel roeren
  2. Als het mengsel de juiste kleur en reuk (caramel/toffee) heeft haal de pan dan en blus al roerend de slagroom erdoor (pas op de caramel is 185 oC, dus dat geeft stoom!!)
  3. Zet de pan terug op het vuur en laat alles weer al roerend aan de kook komen en kook nog 3 minuten door.
  4. Laat afkoelen. Voeg als het is afgekoeld is pas de zoutvlokken toe (naar smaak) en giet in een spuitflesje.

Stort voor opdienen op bord, werk af met karamelsaus en frambozen

Print Friendly, PDF & Email