Tompouce van roodfruitmascarpone met een fudge van witte chocolade sinaasappel -karamelsaus

Voor 8 personen

Ingrediënten:

  • 75 gr suiker
  • 1-2 eetlepels water
  • 75 gr boter op kamertemperatuur
  • 200 ml verse sinaasappelsap
  • Sap van ¼ citroen
  • 1 sinaasappel

Bereiding:

  1. Doe de suiker met het water in een koekenpan en verhit deze op het vuur.
  2. Kook de suiker tot een goudbruine karamel en voeg dan de boeter toe.
  3. Voeg als de boter is opgelost de sinaasappelsap, citroensap toe.
  4. Schil met een dunschiller de schil van ½ sinaasappel en voeg deze ook toe.
  5. Laat de saus ongeveer 5 min inkoken zodat de saus wat dikker wordt.

 

Witte chocolade fudge  

 Voor 16 personen

  • 1 blik gecondenseerde melk (397gram)
  • 400 gr witte chocolade
  • 100 gr gedroogde cranberry’s
  • 100 gr pistache nootjes
  • 3 druppels pistache extract

 Bereiding:

  1. Chocolade au bain-marie smelten
  2. Blik melk in warm water (blik dicht laten )
  3. Warme melk bij de gesmolten witte chocolade
  4. Dit goed mengen en dan de cranberry’s, pistache nootjes en extract erbij
  5. Mengen en storten in bak met vetvrij papier

Tompouche  

Voor 8 personen

 Ingrediënten:

  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg (ontdooid)
  • 1 eetlepel poedersuiker

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Snijd de plakjes bladerdeeg elk in 4 stukken (kwarten). Leg ze los van elkaar op de bakplaat en prik er met de vork zoveel mogelijk gaatjes in.
  4. Bestrooi de bladerdeegplakjes dan met poedersuiker en zet de bakplaat in de oven.
  5. Bak de bladerdeegbakjes 15 min in de oven. Keer ze dan voorzichtig om en bak ze dan nog eens 5 min af. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Roodfruit mascarpone

Voor 8 personen

Ingrediënten:

  • 500 gr mascarpone
  • 300 gr roodfruit (diepvries of vers fruit) puree
  • 5 eetlepels Suiker

Bereiding:

Serveren:

  1. Voor de opmaak is het leuk om wat roodfruit over te hebben voor decoratie en een takje mint en poedersuiker
Print Friendly, PDF & Email