Tiramisu ijs

 4 personen
Ingrediënten

  • 200 gram Suiker
  • 6 stuks Eidooier
  • 3 dl Room
  • 1 stuks Vanillestokje
  • ½ borrelglas Cointreau
  • 5 el Koude espresso
  • 2 bl Gelatine
  • 2 el Cake en brunoise
  • 2 el Bittere chocolade geraspt

Materialen

  • Beslagkom
  • Officemesje
  • Kookpan van 1 liter
  • Garde
  • Spatel
  • IJsmachine
  • Plastic bak met deksel van ca. 1 liter

Werkwijze

Week de gelatine in ruim koud water.
Klop de dooier met de Cointreau los.
Snij het vanillestokje in de lengte open.
Doe de room, vanillestokje en de suiker in een pan.
Verwarm de room en laat het ca. 10 minuten op een laag vuur trekken.
Schenk al roerende het dooiermengsel in de room.
Meng de koffie erdoor.
Al roerende de compositie iets laten binden.
Haal de pan van het vuur.
Knijp de gelatine uit en los deze op in de compositie.
Zeef de compositie.
Laat de copositie in een bak met ijswater koud worden.
Schenk de compositie in de ijsmachine.
14. Meng er als de compositie lobbig begint te wordende chocolade en de cake door.
15. Laat het geheel verder draaien tot je de juiste consistentie hebt bereikt.
16. Schep het ijs in een plastic bak met deksel en zet het tot gebruik in de vriezer.
Serveertip
Leg twee bolletjes ijs op een bord.
Afmaken met karamelsaus met perzik en
chocoladeslagroom.
Het geheel bestrooien met wat
poedersuiker.

Print Friendly

Geef een reactie