Polenta uit de oven

 4 personen
Ingrediënten

  • 240 gram Polenta (grof)
  • 12 dl Kippenbouillon
  • Geklaarde boter
  • Materialen;
  • Kookpan van 2 liter
  • Ovenschaal van 2 liter
  • Houten spatel
  • Aluminiumfolie

Werkwijze
Verwarm de oven voor op 190

  1.  Breng de bouillon aan de kook.
  2.  Beboter een ovenschaal.
  3.  Haal de pan van het vuur.
  4.  Voeg geleidelijk, al roerende de polenta toe aan de bouillon.
  5.  Zet de pan terug op het vuur.
  6. Breng de bouillon langzaam, al roerende aan de kook.
  7.  Laat het geheel 5 minuten, al roerende doorkoken.
  8.  Schep de polenta in de oven schaal.
  9.  Dek de polenta af met beboterde aluminiumfolie.
  10. Bak de polenta in ca. 1 uur stevig en gaar.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie