Swiss roll

 

Ingredienten:
Biscuitdeeg

  • 125 gr eiwit ongeveer 4 eieren
  • 100 gram basterdsuiker
  • 100 gram eierdooier ongeveer 5 eieren
  • 80 gram gezeefde bloem met snufje zout
  • 10 gram gezeefde maizena
  • 1 theel bakpoeder gezeefd

Vulling 

  • 250 ml geklopte slagroom met toegevoegde vruchten
  • Eventueel nog wat goeie vruchtenjam

Bereiding :

  1. Eiwitten opkloppen met helft van de suiker tot het stijf is.
  2. Eigeel opkloppen met andere 50 gram suiker. Wel 3 minuten.
  3. De bloem, maizena en bakpoeder gezamenlijk nog een keer zeven en dan bij eigeel voegen. Voorzichtig vermengen.
  4. Dan eiwitten toevoegen, zodanig spatelen dat het luchtig blijft. Oven op 200 graden.
  5. Leg een bakpapier op bakblik en spreid het beslag hierover, gelijk matig verdelen en gladstrijken. Midden van de oven circa 10 minuten bakken tot het gaar is. Goed in de gaten houden.
  6. Neem uit de oven en keer met papier en al om op een vochtige doek die met poedersuiker is bestoven. Trek het bakpapier van de bovenkant en laat 5 minuten rusten.
  7. Bestrijk de biscuit met de jam en de slagroom en vruchten. Paar cm uit de rand vrij.
  8. Rol de biscuit met behulp van de doek op. Daarna strak in plastic folie in koelkast laten opstijven. Garneer nog met poedersuiker en fruit.
    Kan ook gegarneerd worden met geroosterde amandelen maar dan moet de rol eerst ingesmeerd worden met wat jam.

Print Friendly, PDF & Email