Roquefort met peer in wijnsiroop

Ingrediƫnten

Hoeveelheden zijn voor 4 personen

  • 1 rode peper, in de lengte gehalveerd,
  • 1 vanillestokje
  • 1 citroen
  • 2 kaneelstokjes
  • 4 dl, rode wijn
  • 1 eetl, balsamico-azijn
  • 125 gr, suiker
  • 3 stevige peren
  • 150 gram Roquefort

Voorbereiding

  1. Verwijder de zaadjes van het pepertje en snij het in de lengte in hele dunne repen.
  2. Halveer het vanillestokje in de lengte en snij de helften in vier stukken.
  3. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil er in lange slierten af.
  4. Meng de peper,vanille,kaneel en citroen in een pan(geen aluminium) en voeg de wijn,balsamico-azijn en suiker toe
  5. Breng het geheel al roerend aan de kook, zodat de suiker oplost.
  6. Schil intussen de peren, snij ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
  7. Leg de stukken peer in de siroop en laat ze op een laag vuur minimaal 45 minuten zachtjes sudderen.
  8. Neem de peren uit de siroop en kook de siroop op een hoog vuur tot de helft in ( de siroop moet stroopdikte krijgen)
  9. Verwijder de kaneelstokjes
  10. Leg de peren terug in de siroop en laat ze hierin ongeveer 1 uur afkoelen.

Bereiding

  1. Leg op een diep bord elk 3 partjes peer en schep er wat van de siroop over.
  2. Snij de roquefort in 4 stukjes en zet deze naast de peer.
Print Friendly

Geef een reactie