Polonaise met ijs en passievrucht

4 Personen

Ingrediënten:

  • 1 portie eiwitschuim
  • 125 ml slagroom
  • 1 el suiker
  • 3 el advocaat of lemoncurd
  • 4 bollen vanilleroomijs
  • 2 à 3 passievruchten 50 gram
  • blauwe bessen

Basisrecept eiwitschuim

ingrediënten:

  • 4 eiwitten
  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 volle theelepels maïzena

Lemoncurd

ingrediënten:

  • 3 citroenen
  • 125 gram suiker
  • 1 el maïzena
  • 2 eierdooiers 50 gram boter

Bereiden:

  1. Rasp de schil van de citroenen en pers ze uit. Breng in een pan sap, rasp en suiker al roerend op een laag vuur aan de kook.
  2. Meng maïzena met een beetje water, voeg het toe aan het citroenmengsel en laat het al roerende ca 2 minuten zachtjes koken.
  3. Roer van het vuur af de eidooiers erdoor Nog even zachtjes laten koken Roer er de koude blokjes boter door en laat afkoelen.
  4. Klop in een schone kom de eiwitten met een snuf zout tot stevige pieken Voeg de kristalsuiker al kloppende in kleine porties toe en klop het eiwit zo stijf dat de kom kunt omkeren zonder dat er iets uitvalt
  5. Meng de poedersuiker met de maïzena en spatel door het eiwit
  6. Verwarm de oven voor op 100° Schep het eiwitschuim in een spuitzak met een glad mondstuk (2 cm)
  7. Teken met een potlood vier cirkels met een doorsnede van 8 cm  op een bakplaat met bakpapier.
  8. Draai het bakpapier dan om. Spuit de cirkels vol met een laag eiwitschuim. Begin aan de buitenkant en vul ze verder op Spuit op de rand nog 3 cirkels eiwitschuim zodat een hoge rand ontstaat.
  9. Strijk de buitenkant met de achterkant van een lepel van beneden naar boven glad. Droog de polonaises in 2 uur
  10. Klop de slagroom met de suiker stevig. Zet polonaises op een bord en schep de advocaat/lemoncurd en vervolgens het ijs erin.
  11. Maak af met een toef slagroom vruchtvlees van de passievruchten en evt blauwe bessen
Print Friendly, PDF & Email