Papilotte van gepocheerde peer met vanille hangop en perensorbet

Ingrediënten

Peren

  • 1 st Peren (Doyenne de comice) (¼ peer per persoon)
  • 1 st Kaneel
  • 2 st Kruidnagel
  • 200 gr Witte wijn
  • 75 gr Suiker
  • (1 liter voor 6 personen):
  • 1 liter yoghurt
  • 1 vanillestokje

    Perensorbet

  • 700 gr peren (Doyenne deComice)
  • 300 gr Suiker
  • liter water
  • dl citroensap (± 7 citroenen)
  • 200 gr crème fraîche

Bereiding

Peren

  1. schil de peren en verwijder het klokhuis
  2. kook de wijn en de de rest van de ingrediënten even op
  3. laat daar de geschilde peren in zakken en pocheer ze gaar
  4. wanneer de peren gaar zijn zet ze dan af en laat de peren in het vocht afkoelen.
  5. vouw de peren samen met wat vocht en wat van de kruiden “en papilotte” in het aluminiumfolie
  6. wanneer het nagerecht geserveerd wordt, doen we de pakketjes in de oven +/- 10 min op 180 graden.

    Hangop

  7. vermeng de yoghurt met het merg van de vanille en het stokje
  8. leg een natte passeerdoek in een zeef en doe hier de yoghurt in
  9. Laat het geheel uithangen +/- 24 uur
  10. meng het daarna door met wat poedersuiker zodat de hangop lekker wordt.
  11. serveer hem apart met de peer in een schaaltje

    Perensorbet (METEEN MEE BEGINNEN)

  12. schil de peren en snijd ze in stukjes
  13. zet de peren op met het water en de suiker; als de peren gaar zijn, dan de massa pureren en het citroensap toevoegen
  14. als alles goed is gemengd dan de crème fraîche erdoor mengen
  15. de massa snel laten afkoelen (eerst in de vriezer), want hier wordt ‘t ijs van gemaakt
  16. doe de koude perenmassa in de ijsmachine en draai het geheel tot ijs
  17. knijp een mooie bol en serveer apart van de warme peer
Print Friendly

Geef een reactie