Ingrediënten
Peren
- 1 st Peren (Doyenne de comice) (¼ peer per persoon)
- 1 st Kaneel
- 2 st Kruidnagel
- 200 gr Witte wijn
- 75 gr Suiker
- (1 liter voor 6 personen):
- 1 liter yoghurt
- 1 vanillestokje
Perensorbet
- 700 gr peren (Doyenne deComice)
- 300 gr Suiker
- liter water
- dl citroensap (± 7 citroenen)
- 200 gr crème fraîche
Bereiding
Peren
- schil de peren en verwijder het klokhuis
- kook de wijn en de de rest van de ingrediënten even op
- laat daar de geschilde peren in zakken en pocheer ze gaar
- wanneer de peren gaar zijn zet ze dan af en laat de peren in het vocht afkoelen.
- vouw de peren samen met wat vocht en wat van de kruiden “en papilotte” in het aluminiumfolie
- wanneer het nagerecht geserveerd wordt, doen we de pakketjes in de oven +/- 10 min op 180 graden.
Hangop
- vermeng de yoghurt met het merg van de vanille en het stokje
- leg een natte passeerdoek in een zeef en doe hier de yoghurt in
- Laat het geheel uithangen +/- 24 uur
- meng het daarna door met wat poedersuiker zodat de hangop lekker wordt.
- serveer hem apart met de peer in een schaaltje
Perensorbet (METEEN MEE BEGINNEN)
- schil de peren en snijd ze in stukjes
- zet de peren op met het water en de suiker; als de peren gaar zijn, dan de massa pureren en het citroensap toevoegen
- als alles goed is gemengd dan de crème fraîche erdoor mengen
- de massa snel laten afkoelen (eerst in de vriezer), want hier wordt ‘t ijs van gemaakt
- doe de koude perenmassa in de ijsmachine en draai het geheel tot ijs
- knijp een mooie bol en serveer apart van de warme peer