Mini-appelstrudels met Jägerthee

appelstrudelsNagerecht (5 stuks)

 Ingredienten:

  • 3 stevige appels (bijv. Jonagold)
  • 3 el rozijnen
  • 1 el custardpoeder
  • 2 el suiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 pak diepvries filodeeg (225 gr) ontdooid
  • 50 gr gesmolten boter
  • bakpapier
  • jägerthee (Zie basisrecept)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes brunoise. Meng de stukjes appel met de rozijnen, de custardpoeder, suiker en kaneel.
  2. Spreid 5 plakjes deeg uit en bestrijk ze dun met boter. Leg hierop de andere plakjes deeg. Schep aan de onderkant een reep appelvulling. Sla de zijkanten over de vulling en rol de strudel stevig op.
  3. Leg de strudels op de bakplaat en bestrijk ze met de rest van de boter. Bak de strudels in het midden van de oven in ca. 20 min. Goudbruin en gaar. Serveer de strudels lauwwarm. Lekker met slagroom met vanillesuiker en Jägerthee
Print Friendly