Jägerthee

 

jagerthee Bijgerecht: (4 mokken)

  • 400 ml rode wijn
  • 100 ml bruine (Oostenrijkse) rum
  • ½ Kaneelstokje
  • 1 ½ theelepel theeblaadjes of 2 zakjes Ceylon thee
  • 2 kruidnagels
  • stukje schoongeboende sinaasappelschil
  • bruine kandij of suiker

Bereiding:

  1. Breng in een pan 400 ml water met de wijn en de rum langzaam tot het tegen het kookpunt. Spoel een schone theepot om met heet water en stop het kaneelstokje, de thee, de kruidnagels en de sinaasappelschil in de theepot.
  2. Schenk het hete water wijnmengsel hierop en laat de thee ca. 6 min . op een theelichtje of onder een theemuts trekken. Schenk de thee door een zeefje in 4 grote mokken. Zoet naar smaak de thee met de kandij of suiker.

 

Print Friendly, PDF & Email