Love motion

4 personen

Aardbeienbavaroise: volgens recept

Grond:

  • 30 g bruine basterd
  • 15 g cacaopoeder
  • 45 g fijngehakte amandel
  • 0,5 eetlepel ovoneve
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  1. Meng de ingrediënten goed tussen de vingers.
  2. Verdeel de massa op bakpapier over een bakplaat, garen in droge lucht op 160°C, gedurende 10 minuten, schep zo regelmatig de massa om, zodat gelijkmatige garing wordt verkregen

Crème vanille

  • 250 g melk
  • 125 g room
  • 1 vanillestok
  • 125 g suiker
  • 3,5 g agar agar
  • 50 g melkchocolade
  1. Kook de melk, room en de opengesneden vanillestok enige tijd goed door.
  2. Zet de suiker met een beetje water op het vuur, laat dit mengsel caramelliseren tot donkerbruin.
  3. Blus dit af met het vooraf aan de kook gebrachte mengsel van room, melk en vanille.
  4. Voeg de agar agar toe, kook goed door, los de melkchocolade hierin op.
  5. Zeven, goed koud laten worden en doordraaien tot een gladde gel.

IJskoude vormpjes (liefst hart)

  • 30 g room
  • 30 g melk
  • 10 g eidooier
  • 4 g gelatine
  • 75 g witte chocolade
  • 250 g lobbig geslagen room
  1. Verwarm de room, melk en eidooier tot 60°C.
  2. Voeg de geweekte gelatine toe.
  3. Haal de massa van het vuur, voeg de witte chocolade toe, laat afkoelen tot de massa ‘hangend’ is.
  4. Voeg de lobbige geklopte room toe.
  5. Bewaar in een spuitzak, koel verder af.
  6. Kies een mal.
  7. Spuit de vormpjes vol met de witte chocoladecrème.
  8. Vries de vormpjes in.

Honny Cress van Koppert Cress (smaak: honingzoet)

Gezoete mascarpone (in spuitzak)

Print Friendly

Geef een reactie