Lemon curd

4 personen    

                                                                                          

Ingrediënten:

  • 2 citroenen
  • 200 gr fijne suiker
  • 125 gr roomboter
  • 2 eieren

 

Bereiding:

  1. Rasp de citroenen en pers het sap eruit. Sap even door de zeef halen zodat er geen pitten/vliesjes inzitten
  2. Maak een au-bain marie opstelling. De bovenste pan mag het water niet raken. Breng het water aan de kook.
  3. Doe de rasp, suiker en boter in de kom en laat de boter smelten. Roer het goed door elkaar. Zodra het helemaal gesmolten is en goed vermengd, roer je de citroensap erdoor.
  4. Klop de eieren los in een aparte schaal en schenk het daarna bij het mengsel. Roer het goed door elkaar. En nu geduld: na ± 10-20  minuten zal het mengsel dikker worden (custarddikte) HET MENGSEL MAG ABSOLUUT NIET KOKEN. Als het te langzaam gaat, het vuur iets hoger zetten.
  5. Als de gewenste dikte is bereikt, dan laat je de curd goed afkoelen(in koud water)

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email