Lemon curd syllabus

8 personenC:UsersMarianne BarthPictureskerstmenu 2015IMG_0629 (2).JPG

Ingrediënten:

  • 8 citroenbiscuits           
  • 85 gr poedersuiker
  • 2 dl droge witte wijn     
  • 2 el geschaafde amandelen
  • 1 verse ananas               
  • 300gr lemoncurd( apart recept)

  • 5,5 dl koksroom

Bereiding:

  1. Verkruimel de biscuits en verdeel die over de glazen. Sprenkel in ieder glas een eetlepel witte wijn.
  2. Snijd een schijf van de ananas af(met schil eraan), maak daarna de ananas schoon, snijd de bladeren eraf. Zet dit apart: bladeren in het water en ananas in vershoudfolie. Maak van de resterende ananas (kern eruit halen) mooie stukjes en strooi deze op de met wijn doordrongen biscuits.
  3. Klop de room met de poedersuiker in een grote kom en roer er als laatste de resterende witte wijn en de koude lemon curd door: schep dit syllabusmengsel voorzichtig in de glazen, dek af met folie en zet tot serveren in de koeling.
  4. Verwijderen 1 uur voor het serveren de kern uit de ananasschijf met schil en snijd deze in stukjes. Leg er een paar bovenop de syllabus en steek er een paar bladeren bij.
  5. Bestrooi het gerecht met gebruineerde amandelen en tot serveren terug in de koelkast.

Print Friendly