Karamelschuim en karamelijs

6 personen

  • 60 g suiker
  • 320 ml slagroom
  • 5 eetlepels volle melk
  • 4 eierdooiers
  • 2 stikstof patronen voor de sifon
  • ijsmachine

Voorbereiden

(30 minuten)

  1. Doe de suiker in een brede pan en zet hem op een laag vuur.
  2. Terwijl de suiker smelt, zie je donkere karamelplekken ontstaan, laat de suiker walsen in de pan tot het homogeen egaal donkere karamel is.
  3. giet voorzichtig de melk en room bij en roer goed.
  4. Doe de eierdooiers in een grote kom en klop ze los.
  5. Giet beetje bij beetje en al roerend het karamelmengsel bij de dooiers.
  6. Giet da massa in een schone pan.
  7. Houd het geheel zacht pruttelend op aan laag vuur en roer totdat de massa iets gebonden is.

Bereiden

(2 uur)

  1. Giet hat mengsel door een fijne zeef in de sifon.
  2. Sluit de sifon en breng er de patroon in aan.
  3. Schud de sifon krachtig en breng de tweede patroon aan.
  4. Zet hat geheel 2 uur in de koelkast of in een ijsemmer gevuld met ijsblokjes en wat water.
  5. Voor gebruik krachtig schudden.
  6. De massa van de andere groepen gaan we in de ijsmachines karamelijs van maken.
Print Friendly, PDF & Email