6 personen
- 60 g suiker
- 320 ml slagroom
- 5 eetlepels volle melk
- 4 eierdooiers
- 2 stikstof patronen voor de sifon
- ijsmachine
Voorbereiden
(30 minuten)
- Doe de suiker in een brede pan en zet hem op een laag vuur.
- Terwijl de suiker smelt, zie je donkere karamelplekken ontstaan, laat de suiker walsen in de pan tot het homogeen egaal donkere karamel is.
- giet voorzichtig de melk en room bij en roer goed.
- Doe de eierdooiers in een grote kom en klop ze los.
- Giet beetje bij beetje en al roerend het karamelmengsel bij de dooiers.
- Giet da massa in een schone pan.
- Houd het geheel zacht pruttelend op aan laag vuur en roer totdat de massa iets gebonden is.
Bereiden
(2 uur)
- Giet hat mengsel door een fijne zeef in de sifon.
- Sluit de sifon en breng er de patroon in aan.
- Schud de sifon krachtig en breng de tweede patroon aan.
- Zet hat geheel 2 uur in de koelkast of in een ijsemmer gevuld met ijsblokjes en wat water.
- Voor gebruik krachtig schudden.
- De massa van de andere groepen gaan we in de ijsmachines karamelijs van maken.