Gegrilde ananas met Pecannotenijs

Annanas

  • 1 verse ananas
  • 50 g donkerbruine basterdsuiker
  1. Ananas in 6 parten snijden. Stronkgedeelte van de ananas verwijderen.
  2. Vruchtvlees op verschillende plaatsten insnijden en met de basterdsuiker aan beide kanten bestrooien.
  3. Grillen tot het mooi gekleurd is en dan liefst warm serveren met het pecannotenijs.

Pecannotenijs

  • 5 eetlepels pecannoten, gehakt
  • 1 eetlepel boter
  • 200 g donkerbruine basterdsuiker
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 175 ml melk
  • 175 g room 50% vetgehalte
  • 125 g room 50% vetgehalte
  • 1 tl vanille-extract
  1. Bak de pecannoten in een pan op een middelmatig vuur in boter tot ze lichtbruin zijn, voortdurend roeren. Zet apart.
  2. Meng in een sauspan op een laag vuur de bruine suiker, eieren, melk en 175 ml room tot het een glad geheel is. Breng zachtjes aan de kook, roer regelmatig en kook nog 2 minuten door. Haal van het vuur en roer de resterende room, vanille en pecannoten erdoor.
  3. Schenk in de ijjsmachine en laat bevriezen volgens de gebruiksaanwijzing van de machine.

 

Print Friendly

Geef een reactie