Chocolade advocaat bavaroise met pistachesaus en vers gedraaid vanille-ijs

Ingrediënten

Chocolade advocaat bavaroise

  • 10 gr gelatine
  • 200 gr pure chocolade
  • 40 gr melk chocolade
  • 3 dl advocaat voor de bavaroise
  • 4 dl advocaat voor de vulling
  • 2 ½ dl melk
  • 2 eieren
  • 50 gr suiker
  • 20 gr custardpoeder
  • 6 dl geslagen room

Roomijs

  • 10 eidooiers
  • 250 gr poedersuiker
  • 2,5 dl melk
  • 7,5 dl room
  • 1 vanillestokje

Vanillesaus

  • 500 gr melk
  • 500 gr room
  • 25 gr custard aanmaken met de melk
  • 200 gr suiker
  • 1 vanillestokje
  • 4 eidooiers

Chocolade advocaat bavaroise

  1. Melk opzetten met de suiker.
  2. Afbinden met de custard en de eieren toevoegen (iets garen).
  3. Gelatine oplossen in de melk en de chocolade toevoegen samen met de 3 dl advocaat.
  4. Als het mengsel koud is de slagroom erdoor spatelen. Buisjes vol scheppen met de bavaroise en in het midden vullen met de advocaat dmv een spuitzak.
  5. Op laten stijven in de koelkast, lossen en het geheel voorzien van een chocolade raster rondom.

Roomijs

  1. Melk en de room samen met een gespleten vanillestokje en een gedeelte van de suiker aan de kook brengen.
  2. Afbinden met de eidooiers en de overige suiker.
  3. Zeven en af laten koelen.
  4. Opdraaien in de ijsmachine

Vanillesaus

  1. De melk samen met de room, vanillestokje en de suiker aan de kook brengen.
  2. Afbinden met de custard, en al roerende op de eidooiers gieten, zeven en afgedekt koel wegzetten.

Opmaak

Spiegel saus op het bord, daarop de bavaroise, roomijs en de slagroom er tegenaan.  Garneren met mint en poedersuiker.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie