Bevroren Chocolademousse met sesamkaramel

 

Voor 6 personen

 • 3 bekers chocolade mousse ( a 250 gram)
 • 150 gram suiker
 • 1½ el sesamzaad
 • 6 mandarijntjes
 • 3 el mandarijnlikeur (of sinaasappellimonadesiroop)
 • 6 gladde puddingvormpjes, huishoudfolie en bakpapier
 
 

Voorbereiden:

  1. De ijsjes: de puddingvormpjes of kopjes bekleden met huishoudfolie. Chocolademousse over de vormpjes verdelen en gladstrijken. De gevulde vormpjes in de vriezerzetten (minimaal 4 uur)
  2. De sesamkaramel: de bakplaat bekleden met bakpapier. In een pannetje suiker met twee eetlepels water aan de kook brengen en suiker laten oplossen. Op zacht vuur de suiker laten koken tot een licht bruine karamel. ( Opletten dat het niet te bruin word want dan wordt het bitter.) Pannetje van het vuur halen en snel sesam zaadjes erdoor roeren. Karamel in een dunne laag uitgieten op het bakpapier. Karamel hard laten worden en af laten koelen. Hierna in zes schotsen breken. ( Evt. tot gebruik in een trommel bewaren .)
  3. Mandarijntjes pellen en alle witte velletjes verwijderen. De vruchtjes in plakjes van ½ cm snijden. Mandarijnplakjes in een schaaltje leggen en besprenkelen met likeur of siroop. Schaaltje afgedekt in koeling bewaren tot gebruik.

Bereiden:

 1. Chocolade-ijsjes 10 minuten voor serveren uit de vriezer halen. De vormpjes evt. 10 seconden in heet water houden en elk vormpje op een dessertbordje keren. Folie verwijderen. In elk ijsje een karamelschots steken. Geheel garneren met mandarijn schijfjes.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie