Wildzwijnrug geroosterd met appelstroop en hete bliksem

  • groene kool 400 gram  in reepjes gesneden
  • yoghurt 2 eetlepels magere
  • gembersiroop 1 eetlepel
  • kerriepasta  1 theelepel (zie deelrecept)
  • wildzwijnrug 500 gram met vel
  • appelstroop 1 eetlepel
  • kruidnagels 10
  • aardappelen 800 gram
  • appels 3 in stukjes
  • peren 3 in stukjes
  • sjalotje 1 gesnipperd
  • kalfsjus 4 eetlepels  met 1 theelepel appelstroop
  1. Blancheer vooraf de groene kool en vermeng met de yoghurt, gembersiroop en de kerrie. Wanneer het op smaak is gebracht, kun je het koud bewaren tot het opgediend wordt.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Prik het vel van het vlees in met een klein mesje en prik de kruidnagels hierin. Strijk de appelstroop met een kwastje uit over het vel. Leg het zwijn in de voorverwarmde oven en rooster het in ongeveer 25 minuten gaar. Strijk af en toe wel wat appelstroop over de huid. Schil voor de hete bliksem de aardappels en de appels. Verwijder de klokhuizen. Kook ze in een laagje water met wat zout gaar en pureer ze.

Hete bliksem

  1. Schil ondertussen de peren en snijd ze in blokjes. Roer ze daarna door de puree tot hete bliksem. Roer ook de snippers sjalotje door de hete bliksem en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  2. Kook daarna de saus van kalfsjus en appelstroop en breng deze ook op smaak.

Kerrie pasta (20 personen)

  • Paprika 2.5 rode
  • Gember 2 verse bolletjes
  • Knoflook 3 tn
  • Uien 1
  • Chilipeper 0.5

Voor de poeder

  • Kurkuma 2 el
  • Cardamon 1 el
  • Kaneelpoeder 0.5 el
  • Komijnpoeder 0.5 el
  1. Stoom de verse ingrediënten gaar, pureer en wrijf door een zeef.
  2. Maak op smaak met de specerijen.

Kroketjes van Topinamboer

  • Topinamboer
  • Broodkruim
  • Bloem
  • Ei
  1. Schil de topinamboer, verpak ze in aluminiumfolie, pof ze ca 25 min. in een oven van 180 °C. Steek er cilindertjes uit, paneer ze en frituur bij uitgifte.

Opmaak hoofdgerecht:

Trancheer het vlees. Serveer op moderne wijze

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie