Wildzwijn medaillons met lavendel en kastanjes

 

  • 12 wildzwijn medaillons á 50 gram
  • ½ el lavendelblaadjes
  • zout, peper
  • 2 el olie
  • 3 el lavendelhoning of andere pittige honing
  • 12 tamme kastanjes vers (of blik)
  • 1el blanke rozijnen
  • 2 dl wildfond (pot)
  • 4 dunne plakken gekookte gerookte ham

  1. Verwarm de oven voor op 180?C. Leg de plakken ham naast elkaar op een beklede en ingevette bakplaat, dek ze af met bakpapier en bak de ham in het midden van de oven in 15-20 min krokant en lichtbruin. Trek het papier voorzichtig van de hamgalettes en laat ze afkoelen.
  2. Verwarm de oven op 180?C. Bestrooi het vlees met de lavendel, zout en peper. Verhit de olie in de ovenvaste pan en bak de medaillons hierin in ca. 3 min snel aan. Bestrijk ze daarna met de honing. Voeg de gare kastanjes en de rozijnen toe en schenk de wildfond erbij.
  3. Zet de pan in het midden van de oven en laat het vlees no ca. 8 min garen.
  4. Serveer de wild zwijnmedaillons met de kastanjes en de saus (maak saus van het overgebleven vocht) en garneer met de krokante hamgalettes en het garnituur

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie