Van lams T-bone tot lamsmedaillons gewikkeld in pancetta met een tomatenantiboise

voor 4 personen

ingrediënten

LAMS T-BONE

  • 2 lamsracks
  • 4 plakjes pancetta of gerookte spek
  • olijfolie
  • “pure” kruiden

ANTIBOISE

  • 3 tomaten
  • 2 dl olijfolie
  • 3 takken rozemarijn
  • 1 teen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 3 takken tijm
  • 4 el kappertjes
  • zout en peper

Bereiding

  1. LAMS T-BONE: snijd de botjes uit de racks. Maak het vlees verder schoon (je houd een mooi stuk schoon vlees over)
  2. snijd het vlees in medaillons van ± 1½-2 cm
  3. wikkel de medaillons in een plakje pancetta en druk dit goed aan
  4. kruid de beide kanten van het vlees met de PURE-kruiden
  5. TOMATENANTIBOISE: snipper de sjalotten; snijd de tomaten in een brunoise en snipper de knoflook. Pluk de tijm en de rozemarijn
    fruit de sjalotten en de knoflook aan in een pan. Voeg de tomaat toe en de kappertjes; schud ‘t om. Voeg de tijm, rozemarijn en olijfolie toe. Laat alles een tijdje pruttelen. Houd de antiboise warm. (Je kunt de kruiden ook vlak voor het opdienen toevoegen) Maak op smaak met zout en peper
  6. SERVEREN: leg de medaillons op het bord en schep de antiboise eromheen.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie