Tauya Ngau

 

  • Taugé (gekopt)
  • Ossehaas ( ± 75 gram pp)
  • Rijstwijnazijn ( Chikiang)
  • Rijstwijn
  • Quilin chilipasta (soya sambal)
  • Aardappelzetmeel
  • Rode peper
  • Knoflook (vers)
  • Runderfond
  • Peper
  • Zout
  • Witlof of ijsbergsla

Voorbereiding

  1. De taugé ontkoppen.
  2. Witlof schuitjes maken
  3. Vlees julienne snijden. Op smaak brengen met peper en zout. Rijstwijn toevoegen. Beetje koude olie toevoegen waardoor vlees los komt van elkaar en daarna wat aardappelzetmeel toevoegen.

Bereiding

  1. Olie in de pan verhitten vlees kort aanzetten (½ minuut) door een zeef gieten en laten uitlekken.
  2. Olie weer in de pan en daarin de Quilinpasta aanfruiten de olie kleurt nu rood.
  3. In ringen gesneden rode peper en knoflook aanfruiten en rijstwijn azijn toevoegen.
  4. De gekopte taugé en de ossehaas toevoegen aan de olie.
  5. Runderfond toevoegen en alles op smaak brengen met peper en zout.
  6. Indien nodig afbinden met aardappelzetmeel.
  7. De witlofschaaltjes vullen met de ossehaas en op een grote schaal opdienen.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie