-
Taugé (gekopt)
-
Ossehaas ( ± 75 gram pp)
-
Rijstwijnazijn ( Chikiang)
-
Rijstwijn
-
Quilin chilipasta (soya sambal)
-
Aardappelzetmeel
-
Rode peper
-
Knoflook (vers)
-
Runderfond
-
Peper
-
Zout
-
Witlof of ijsbergsla
Voorbereiding
- De taugé ontkoppen.
- Witlof schuitjes maken
- Vlees julienne snijden. Op smaak brengen met peper en zout. Rijstwijn toevoegen. Beetje koude olie toevoegen waardoor vlees los komt van elkaar en daarna wat aardappelzetmeel toevoegen.
Bereiding
- Olie in de pan verhitten vlees kort aanzetten (½ minuut) door een zeef gieten en laten uitlekken.
- Olie weer in de pan en daarin de Quilinpasta aanfruiten de olie kleurt nu rood.
- In ringen gesneden rode peper en knoflook aanfruiten en rijstwijn azijn toevoegen.
- De gekopte taugé en de ossehaas toevoegen aan de olie.
- Runderfond toevoegen en alles op smaak brengen met peper en zout.
- Indien nodig afbinden met aardappelzetmeel.
- De witlofschaaltjes vullen met de ossehaas en op een grote schaal opdienen.