Ingrediënten:
- 400 gram rundersukade
- 2 dl kalfsjus
- 10 gr appelstroop
- aceto balsamico
- 2 st middel grote witlof
- 1/2 st sinaasappel
- 30 gram boter
- 100 gram snijbonen
- 2 stuks aardappel
Bereiding:
- De sukade aangrillen en klaar leggen.
- De kalfsjus vermengen met de appelstroop en aceto balsamico, zodat de saus lekker zuur/ zoet wordt.
- De witlof schoonmaken en opzetten in een pan op zacht vuur met wat sinaasappelsap.
- Water en de boter onder een papiertje, zodat de witlof net onder staat en zachtjes smoort.
- Nadat de witlof gaar genoeg is (kom ik checken), af laten koelen en dan doorsnijden en bakken op de snijkant.
- De snijbonen in reepjes snijden en blancheren.
- De aardappelen raspen (even overleggen over de dikte), wassen, droog deppen en daarna frituren. (Genoeg thee doeken meenemen)
- Alles klaar zetten en pas bij het afmaken garen we de sukadebiefstuk