Rundersukade biefstuk met appelstroop jus, gebakken witlof, snijboon en stro aardappelen

Ingrediënten:

  • 400 gram rundersukade
  • 2 dl kalfsjus
  • 10 gr appelstroop
  • aceto balsamico
  • 2 st middel grote witlof
  • 1/2 st sinaasappel
  • 30 gram boter
  • 100 gram snijbonen
  • 2 stuks aardappel

Bereiding:

  1. De sukade aangrillen en klaar leggen.
  2. De kalfsjus vermengen met de appelstroop en aceto balsamico, zodat de saus lekker zuur/ zoet wordt.
  3. De witlof schoonmaken en opzetten in een pan op zacht vuur met wat sinaasappelsap.
  4. Water en de boter onder een papiertje, zodat de witlof net onder staat en zachtjes smoort.
  5. Nadat de witlof gaar genoeg is (kom ik checken), af laten koelen en dan doorsnijden en bakken op de snijkant.
  6. De snijbonen in reepjes snijden en blancheren.
  7. De aardappelen raspen (even overleggen over de dikte), wassen, droog deppen en daarna frituren. (Genoeg thee doeken meenemen)
  8. Alles klaar zetten en pas bij het afmaken garen we de sukadebiefstuk


 

Print Friendly, PDF & Email