Bladerdeeg taartje met vijgencompote en epoisse

4 Personen

Ingrediënten:

  • 4 plakjes Bladerdeeg
  • ei
  • hazelnoten

Ingrediënten vijgenchutney: (4 personen)

  • 55 gram gedroogde vijgen
  • 30 ml Wijnazijn wit
  • 20 gram Kristalsuiker fijn
  • 1 stuk Laurierblad
  • 1 stuk kruidnagel
  • 1 gram Salie
  • 1 gram Rozemarijn
  • 1 gram Tijm
  • 1 gram Peperkorrels wit
  • 25 gram Appel granny smith in blokjes
  • 20 gram Rozijnen blank
  • rucolasalade

Bereiding:

  1. Steek de  bladerdeegplakken uit met een ronde steker (10 cm) en prik er met een vork gaatjes in.
  2. Smeer hem in met wat ei en strooi er wat gebroken hazelnoten op.
  3. Bak de plakjes onder een  silicone matje af, zodat ze mooi recht blijven.

Bereiding vijgenchutney:

  1. Zet alles op zonder de vijgen.
  2. Snijd de vijgen in blokjes en laat het sapje rustig trekken.
  3. Zeef dit en voeg er de vijgen bij.
  4. Breng terug aan de kook en maak er een soort jam van.  Laat afkoelen en besmeer de bladerdeegkoekjes hiermee.
  5. Leg er nu de epoisse op en serveer het met wat rucolasalade

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email