4 Personen
Ingrediënten:
- 4 plakjes Bladerdeeg
- ei
- hazelnoten
Ingrediënten vijgenchutney: (4 personen)
- 55 gram gedroogde vijgen
- 30 ml Wijnazijn wit
- 20 gram Kristalsuiker fijn
- 1 stuk Laurierblad
- 1 stuk kruidnagel
- 1 gram Salie
- 1 gram Rozemarijn
- 1 gram Tijm
- 1 gram Peperkorrels wit
- 25 gram Appel granny smith in blokjes
- 20 gram Rozijnen blank
- rucolasalade
Bereiding:
- Steek de bladerdeegplakken uit met een ronde steker (10 cm) en prik er met een vork gaatjes in.
- Smeer hem in met wat ei en strooi er wat gebroken hazelnoten op.
- Bak de plakjes onder een silicone matje af, zodat ze mooi recht blijven.
Bereiding vijgenchutney:
- Zet alles op zonder de vijgen.
- Snijd de vijgen in blokjes en laat het sapje rustig trekken.
- Zeef dit en voeg er de vijgen bij.
- Breng terug aan de kook en maak er een soort jam van. Laat afkoelen en besmeer de bladerdeegkoekjes hiermee.
- Leg er nu de epoisse op en serveer het met wat rucolasalade