Rollade Hazenrugfilet met geroosterde druiven

  • 4 hazerugfilets
  • 50 g peperpaté
  • 4 plakken parmaham
  • 25 g boter
  • 2 el balsamicoazijn
  • 100 ml lsagroom
  • 50 ml rode port
  • 500 g witte en/of blauwe pitloze druiven
  • 3 el olijfolie
  • 3 takjes tijm, blaadjes afgerist

  1.  Filets met peper bestrooien. Filets aan de bovenkant met paté bestrijken.Twee filets met de patékant zo op elkaar leggen dat rol aan twee kanten evendik is. 2 plakken parmaham iets overlappend naast elkaar uitspreiden. Filetrol erop leggen en ham er omheen rollen. Van andere hazerugfilets en de parmaham op dezelfde wijze een rol maken.
  2. In braadpan de boter verhitten en de filetrollen in 8 à 10 minuten lichtbruin van buiten en rosé van binnen bakken. Filetrollen uit de pan nemen en afgedekt 5 minuten laten rusten.
  3. Intussen azijn in de pan schenken en flink laten uitbruisen. Room en port toevoegen, aanbaksels losroeren en saus 3 minuten laten koken. Saus op smaak brengen met peper en zout.
  4. Filetrollen in dikke plakken snijden, over 4 borden verdelen en saus er over heen lepelen.

Voor de druiven

  1.  Oven voorverwarmen op 200 °C. Druiven wassen en droogdeppen. Druiventros in kleinestukjes knippen. In schaal druiventrosjes mengen met olie, tijm en naar smaak zeezout.
  2. Trosjes op een bakplaat uitspreiden en 25 min in het midden van de oven roosteren. Iets laten afkoelen.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie