Ribeye op Argentijnse wijze

Niernand kan rundvlees zo lekker bereiden als de Argentijnen en die manier geeft fantastisch resultaat.

Dit recept is voor 4 personen

  • 4 ribeye steaks van 2 1/2 cm dikte
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel grof gemalen zwarte peper
  • 3 eetlepels olijf olie
  • 3 eetlepels fijngesneden blad peterselie
  • 1 eetlepel fijngehakte verse oregano
  • 2 tot 4 tenen knoflook, fijn gehakt
  • 1 theelepel cayennepeper
  1. Kruid het vlees rondom met zout en peper naar smaak.
  2. Steek de barbecue aan en rooster boven middel heet vuur tot de gewenste gaarheid; keer ze halverwege. Reken 10 minuten voor rosé en 12 tot 15 minuten voor half doorbakken vlees.
  3. Roer intussen voor de saus de olijfolie met de peterselie, oregano , knoflook, zout en cayennepeper door elkaar.
  4. Schep de saus 2 minuten voor het einde van de grill tijd op het vlees.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie