Ingrediënten:
- 8 stuks maïskolven
- 40 gram Boter
- 1 theelepel chilipoeder
- Zout naar smaak
Kruidenmix:
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel paprikapoeder
- 3/4 theelepel fijngehakte knoflook
- 1/4 theelepel tijm
- 1/8 theelepel cayennepeper
- Versgemalen zwarte peper, naar smaak
- sla de schutbladeren van de kolven voozichtig naar beneden, maar zorg dat ze blijven zitten. Pluk de zachte draden van de kolf.
- smelt de boter in een steelpan en roer de smaakgevers erdoor, peper en zout naar smaak.
- Bestrijk de kolven met dit botermengsel. Vouw de schutbladeren weer om de kolven heen en wikkel elke maïskolf in een stuk stevig aluminiumfolie.
- Verhit de barbecue en rooster de kolven direct boven het vuur. Reken 30 tot 40 minuten: keer ze elke paar minuten. Wikkel ze voorzichtig uit de folie en verwijder voor het opdienen de schutbladeren.
- Mix de kruiden voor de kruidenmix. Wentel de gegrilde kolven door de kruidenmix voordat de maïskolven worden opgediend.