Parelhoen saltimbocca met saliesaus, paddenstoelen risotto

Ingrediënten:

  • 2 stuks parelhoenfilet zonder vel
  • 2 blaadjes salie
  • 2 plakken parmaham
  • 50 gram carnaroli rijst
  • 100 gram gevogelte bouillon
  • 1 stuk klein sjalotje
  • 50 gram shitake
  • 50 gram champignon
  • 50 gram oesterzwam
  • 5 gram truffelsalsa
  • klontje boter
  • Parmezaanse kaas
  • 2 dl kalfsjus
  • salie
  • honing
  • rode wijnazijn
  • 4 blaadjes salie om te frituren

Bereiding:

  1. Snijd de parelhoenfilets open en leg deze met een punt op een plak parmaham (laat ik zien).
  2. Neem een blaadje salie en leg deze aan het begin op de filet, peper en zout de filet (weinig) en rol alles op, zodat de parelhoen helemaal ingerold is in de  parmaham.
  3. Daarna even aanbakken en klaar leggen voor verder gebruik

Bereiding risotto: (6 personen)

  1. Snipper het sjalotje en bak deze aan in wat olie.
  2. Was de rijst en bak deze kort mee.
  3. Voeg de bouillon toe en gaar onder zachtjes roeren op een laag vuur. Houd het tegen de kook aan.
  4. Snijd de paddenstoelen in mooie stukjes en bak ze aan.
  5. Wanneer de risotto nog drie korreltjes in de rijst heeft (laat ik zien) haal je hem van het vuur en laat je hem afkoelen. (De rest voegen we toe bij het afmaken)

Bereiding saliesaus:

  1. De honing laten karameliseren en dan de salie mee laten karameliseren.
  2. Daarna afblussen met de jus de veau en verder laten trekken.
  3. Bij het afmaken zeven en monteren met de boter.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email