Pad kruang kheng (Rode curry gerecht)

Benodigdheden:

  • Rode curry paste
  • Varkensvlees
  • Sweetbasil (thai)
  • Kokosmelk
  • Suiker
  • Kafirbladen (Citroenblad)
  • Winterpeen
  • Spitskool
  • Kousebonen
  • Vissaus

Alle hoeveelheden gaan op gevoel.

Bereiding:
  1. Doe de olie in de pan en kook de rode curry op laag vuur totdat het lekker ruikt.
  2. Voeg het varkensvlees toe en roer dit met de curry totdat het goed gebakken is, eventueel een beetje water toevoegen om de pan niet droog te laten worden.
  3. Winterpeen en kousebonen bijvoegen.
  4. Proef een beetje en voeg wat vissaus, suiker en kokosmelk toe.
  5. Als de smaak goed is, de spitskool, karifbladen en sweet basilicum toevoegen.
  6. Kook het geheel een paar minuutjes totdat het klaar is.

 

Print Friendly, PDF & Email