Mini Teriyaki varkensburgers

 Het Japanse woord voor zonneschijn is teri, terwijl jaki geroosterd of gegrild betekent, dus wat zou nog beter geschikt zijn voor een barbecue?

10 pers.
Ingrediënten:

  • 675gr. varkensgehakt
  • 1 st.  ei
  • 4 el. fijn paneermeel
  • ¼ tl. versgemalen zwarte peper
  • 2 el. fijngesneden ui
  • 2 st. bosuien, in dunne ringetjes
  • 1 st. grote teen knoflook, geperst
  • 2 el.sojasaus
  • 2 el. sinaasappelsap
  • 2 tl. gemberpoeder
  • 1 el. lichtbruine basterdsuiker
  • 20 st. mini hamburgerbroodjes
  • peper en zout naar smaak

Bereiding:

  1.  Verwarm de barbecue tot middelheet. Vermeng alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.
  2. Vorm er 20 kleine hamburgers van. Rooster ze 5 tot 10 minuten aan elke kant boven middelheet vuur tot ze van binnen niet roze meer zijn. Laat varkensvlees altijd volledig gaar worden met een kerntemperatuur van 75° C.
  3. Serveer ze in mini hamburgerbroodjes met uw keuzen van kruiden en –garnering zoals zoetzure augurken, plakken ui, gesnipperde sla en plakken tomaat.

teriyakiburger2

Print Friendly, PDF & Email