Het Japanse woord voor zonneschijn is teri, terwijl jaki geroosterd of gegrild betekent, dus wat zou nog beter geschikt zijn voor een barbecue?
10 pers.
Ingrediënten:
- 675gr. varkensgehakt
- 1 st. ei
- 4 el. fijn paneermeel
- ¼ tl. versgemalen zwarte peper
- 2 el. fijngesneden ui
- 2 st. bosuien, in dunne ringetjes
- 1 st. grote teen knoflook, geperst
- 2 el.sojasaus
- 2 el. sinaasappelsap
- 2 tl. gemberpoeder
- 1 el. lichtbruine basterdsuiker
- 20 st. mini hamburgerbroodjes
- peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Verwarm de barbecue tot middelheet. Vermeng alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.
- Vorm er 20 kleine hamburgers van. Rooster ze 5 tot 10 minuten aan elke kant boven middelheet vuur tot ze van binnen niet roze meer zijn. Laat varkensvlees altijd volledig gaar worden met een kerntemperatuur van 75° C.
- Serveer ze in mini hamburgerbroodjes met uw keuzen van kruiden en –garnering zoals zoetzure augurken, plakken ui, gesnipperde sla en plakken tomaat.