Gerookte gemarineerde zalm

  Deze snelle conserveermethode verhoogt de natuurlijke zoete smaak van deze sappige zalmfilets.

Ingrediënten:

  • 225 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1  el  cajun specerijenmix
  • 1 el  grof zeezout
  • 1 tl  versgemalen zwarte peper
  • 6  st  zalmfilets van 175-225 gr met vel
  • 8   el dijonmosterd
  • 120 gr  lichtbruine basterdsuiker

Bereiding:

  1. Vermeng de 225 gram basterdsuiker in een kom grondig met de cajun specerijenmix, zout en peper.
  2. Spoel de zalmfilets af onder de koude kraan en dep ze met keukenpapier droog. Bedek de filets aan beide kanten met de specerijenmix. Leg ze in een glazen schaal en zet ze afgedekt 2 uur in de koelkast.
  3. Steek de barbecue aan en verhit hem tot 110°C.
  4. Haal de visfilets uit de marinade. Bestrijk de bovenkant van elke filet met een kwastje met dijonmosterd, leg ze op een stuk aluminiumfolie (dat scheelt in schoonmaken van de rookoven) in een smoker of rookoven en bestrooi ze met de 120 gram basterdsuiker.
  5. Zet het geheel in de barbecue en rook en rooster tot er witte eiwitvlekjes op de bovenkant ontstaan (duurt 35 tot 40 minuten).

zalm2

Print Friendly, PDF & Email