Kalfsmedaillons in portsaus

  • 2 kalfsmedaillons (kalfsoesters)
  • Bloem
  • ½ teentje knoflook,
  • bak boter (croma)
  • 1 dl droge witte wijn
  • 3 eetlepels rode Port
  • 100 gram crème fraîche
  • eventueel 1 eierdooier
  1. Bestrooi de medaillons met zout en peper en wentel ze in de bloem. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in dunne plakjes.
  2. Smelt de boter en doe er de knoflook in. Braad de medaillons aan elke kant 3 minuten. Haal ze er dan uit en houd ze warm (onder n deksel of Alu folie) inde oven van 70 gr.) Verwijder dan ook de knoflook.
  3. Giet de witte wijn in de pan en roer de aanbaksels los. Kook de wijn flink in, tot ongeveer 1/4 van de oorspronkelijke hoeveelheid. Voeg dan de Port en de crème fraîche toe. Verwarm de saus onder goed roeren nog even door. Op smaak maken met peper en zout.
  4. Als de saus te dun is dan kan de saus gebonden worden met de eierdooier. Klop die dan goed los en voeg die onder stevig roeren toe aan de saus. Is de saus te dik dan voeg naar smaak wat witte wijn of port toe.
  5. Schik de medaillons op de borden en schep er wat van de saus over.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie