Kabeljauw

Dit recept is bestemd voor 4 personen.

Ingredienten

    • 1  mooie rugfilet (260 gram)
    • Blikje five spice poeder
    •   Zout/peper
    • 1 pakje glasnoodles
    • Bosje koriander
    • 1  Spaanse peper
    • 1 flesje kikoman sojasaus
    • 2  limoenen.
    • 1 bakje bietenblad.
    • 1  speltbrood

Dressing

  • 2  eidooiers
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2  limoenen (het vocht hiervan)
  • 2 stengels sereh
  • 3 dl soja olie
  •   Zout/peper
  • wat  azijn (indien gewenst)
  • Snuf kerrie.

Bereidingswijze

  1. Zout en peper de kabeljauw en rol de filet door het five spice poeder. Schroei de kabeljauw zeer kort aan in een hete pan met een beetje olie. Laat de filet daarna afkoelen en pak de filet in plastic folie en vries hem licht aan.
  2. Kook de noodles af in kokend water met een beetje zout, zet het vuur onder de pan uit en laat de noodles nog even nagaren in het vocht. Giet vervolgens na 5 minuten de noodles af en spoel koud. Breng de noodles op smaak met de kikoman sojasaus en pluk de koriander en voeg deze toe aan de noodles. Voeg wat zeer fijn gesneden limoen schilletjes en Spaanse peper toe aan de noodles en breng de salade desgewenst hoger op smaak met zout en peper.
  3. Snijd het speltbrood op de snijmachine op standje 20 en leg de plakjes op bakpapier naast elkaar. Leg het op een rooster uit de oven en leg boven op het speltbrood wederom weer een stuk bakpapier. Schuif het rooster in de oven en leg boven op het geheel een bakplaat. Droog het speltbrood in de oven op 140 graden voor 40 minuten.
  4. Maak de dressing in de keukenmachine. Voeg als eerste de eidooier toe vervolgens de mosterd en het sap van de limoen (is dezelfde limoen van de noodles salade) Laat het geheel langzaam in de keukenmachine draaien en voeg de olie druppels gewijs toe tot de dressing langzaam begint te binden. Breng de dressing op smaak met de fijngehakte sereh en de kerrie en het zout en peper. Breng eventueel naar smaak nog wat azijn toe.
  5. Dresseer het geheel op creatieve wijze op het bord! Eet smakelijk!!
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie