Jambalaya

(6-8 personen)

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 stengels bleekselderij
  • 2 rode paprika’s
  • 2 el. olie
  • 250 gr. chorizo (worst)
  • 250 gr. hamblokjes
  • 2 takjes peterselie
  • 3 takjes tijm
  • Ca. 400 ml. gepelde tomaten (blik)
  • 2 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 tl. zout
  • 1 tl. tabasco
  • 1 tl. cayennepeper
  • 350 gr. langkorrelige rijst
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 750 gr. grote garnalen (gepeld, zonder kop)

Bereiding:

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de bleekselderij en snijd hem klein. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Was de paprika’s en snijd ze klein. Verhit de olie in een grote pan en fruit er de ui, de knoflook, de bleekselderij en de paprika ca. 8 minuten in. Snijd de chorizo in plakjes en voeg met de hamblokjes toe aan het groentemengsel. Bak het geheel ca.5 minuten verder op laag vuur.
  2. Was de peterselie, schud hem droog en hak hem fijn. Was de tijm, schud hem droog en ris de blaadjes van de takjes. Voeg de tomaten, de kruidnagels, de laurierblaadjes, het zout, de tabasco, de cayennepeper, de peterselie, de tijm en de rijst toe aan het groentemengsel roer het geheel goed door. Voeg 750 ml. water en het bouillonblokje toe. Kook het geheel afgedekt ca. 30 minuten op laag vuur.
  3. Roer de garnalen door de rijst. Leg de deksel weer op de pan en gaar de garnalen in ca. 5 minuten. Serveer direct.
Print Friendly, PDF & Email