Butter chicken

Als hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten:

– 800-1000 gram kipfilet of dijstukken

Marinade:
– 1 eetlepel knoflookpasta
– 1 theelepel gemberpasta
– 1 theelepel garam masala
– 1 teetlepel tandoori masala
– 0,5 theelepel black salt
– 1 theelepel zout

Makhani saus:
– 2 kopjes tomatenpuree
– 2 eetlepels boter/ghee
– 2 eetlepels olie
– 2 stuks bay leaf (=salam blad, mag ook laurier zijn)
– 4 eetlepels ongebrande cashewnoten
– 2 eetlepels knoflook-gemberpasta
– naar smaak rode peper (optioneel)
– 1 kopje melk
– 2 eetlepels slagroom
– 1 theelepel garam masala
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel tandoori masala
– 0,5 theelepel suiker

Well de cashewnoten in heet water voor 15 minuten en vijzel ze fijn (of gebruik een blender). Marineer de kip in de ingrediënten van de marinade. Laat dit een uur marineren. Roerbak de kip in de olie voor 7-8 minuten. Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag en laat dit voor 15 minuten garen, zet daarna het vuur uit en laat staan.
Roerbak voor de saus de bay leaf (of laurier) in de hete olie voor een paar seconden. Doe de gember en knoflook erbij. Daarna de tomatenpuree, (eventueel) de rode peper en de suiker. Bak dit tot de olie boven komt drijven. Doe de cashewnoten erbij en laat een paar minuten warmen. Voeg een kopje water en wat zout toe en zet het vuur laag. Blijf roeren.

Voeg de kip aan de saus bijelkaar, en laat zachtjes koken op laag vuur voor 5-7 minuten. Voeg de melk toe.
Zet het vuur uit en voeg de slagroom toe. Voeg dan de garam masala en de tandoori kruiden toe. Voeg vlak voor de het opdienen gehakte korianderblad toe.

Print Friendly, PDF & Email